Minőségi közlekedés

2022.09.15. 17:50

Kétmilliárd forinttal támogatja a Miniszterelnökség a vasútállomások felújítását

A kistelepüléseken az életminőség javítását célozzák a vasútállomás fejlesztések is - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön, a Fejér megyei Zichyújfaluban, ahol átadták a helyi vasútállomás felújított felvételi épületét.

Gyopáros Alpár államtitkár, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Füzesiné Kolonics Ilona polgármest és Pafféri Zoltán MÁV-vezérigazgató adták át a megújult vasútállomás épületét Zichyújfalun

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotós: Nagy Norbert

A Miniszterelnökség - a Magyar Falu Program keretében - kétmilliárd forinttal támogatja a MÁV Zrt. vasútállomás fejlesztéseit, ebből bruttó 63 millió forintot fordítottak a zichyújfalui állomásépületre.

Gyopáros Alpár ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy 2400 olyan magyarországi kistelepülés volt korábban, ahol évtizedekig folyamatosan csökkent a népesség, ezt pedig különböző intézkedésekkel igyekeztek megfordítani. A demográfiai fordulathoz az életminőség javítása kellett, elsősorban az alapszolgáltatások minőségének javítása, azok hiányának pótlása - tette hozzá.

A kormánybiztos ide sorolta a közösségi közlekedés fejlesztését is, hiszen a falvakban élők a helyben nem lévő szolgáltatások igénybevétele céljából bejárnak a városokba, vagyis nem kell elköltözniük, a jó minőségű tömegközlekedéssel ezeket könnyedén elérhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában