Új lehetőségek

2022.09.12. 12:40

Lengyel médiaóriás vásárolja meg a Szallas Groupot

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding várhatóan 82 millió euróért (32,4 milliárd forint) megvásárolja a Szallas Groupot a PortfoLionból és magánszemélyekből álló tulajdonosi körtől.

A tulajdonosváltás nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését

Fotó: Shutterstock

Az eladók közleményében Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója elmondta, hogy egy nagy és gyorsan növekvő cégcsoport tagjává válnak, ami új lehetőségeket nyit meg előttük, különösen a lengyel portfóliójuknál. A tulajdonosváltás nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését - mondta, megjegyezve, hogy "több és jobb szolgáltatást" kínálhatnak a vendégeiknek.   

Jacek Swiderski, a Wirtualna Polska Holding S.A. vezérigazgatója úgy fogalmazott: Szigetvári József és csapata bebizonyította, hogy lehet sikeres üzletet vezetni helyi szereplőként a globális platformokkal szembeni versenyben.   

A magyar cég felvásárlása a lengyel társaság első külföldi befektetése és jelentős mérföldkő a növekedésében - jegyezte meg a vezérigazgató. Az utazási ágazatban elmondása szerint hatalmas lehetőségek rejlenek, ezt megerősítette saját turisztikai termékük, a Nocowanie.pl pénzügyi teljesítménye is, amely története legjobb eredményét érte el idén a második negyedévben - tette hozzá.   

A Szallas Group első magyar márkája és cége, a Szallas.hu, 2007-ben alakult Magyarországon; a szállásfoglaló oldalt 2015-ben a PortfoLion vásárolta meg.

A csoport weboldalain keresztül a 2022 júniusával zárult évben több mint egymillió foglalás történt, 200 millió euró összértékben. Ebben az időszakban a csoport 6,6 millió euró EBITDA-t ért el. A társaság öt országban, Magyarországon kívül Csehországban, Romániában, Lengyelországban és Horvátországban van jelen.   

A PortfoLion budapesti székhelyű, kockázati- és magántőke befektető vállalat; a cég az OTP Csoport tagja.   

A Wirtualna Polska Holding S.A. e-kereskedelmi és médiavállalat-csoportot 2015 óta jegyzik a varsói tőzsdén. A 2022 júniusával zárult tizenkét hónapban a társaság bevételei csaknem 207 millió eurót tettek ki, míg a korrigált EBITDA 73 millió euróra nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában