Jótékonyság

2022.12.21. 16:06

Ezer családnak segít karácsonyi csomaggal a Lidl

A Lidl Magyarország idén is szeretné szebbé tenni a nehéz körülmények között élő családok karácsonyát, ezért vásárlóit és közösségi média követőit közös összefogásra hívta. A jótékonysági kezdeményezés sikerrel zárult, és összesen 1000 család részesül a Lidl tartósélelmiszer-adományából, amelyet a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével még karácsony előtt megkapnak a rászorulók. A csomagokból országszerte jut, többek között Tiszaújvárosba, Debrecenbe, Zalaszentjakabra, Galambokra, Petőfibányára és Budapestre is.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A társadalmi felelősségvállalás az áruházlánc számára kiemelten fontos, programjaival igyekszik értéket teremteni azokban a közösségekben, ahol működik. Felelős vállalatként a Lidl évek óta sokat tesz azért, hogy támogassa a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat, karácsonyi adománygyűjtő akciói is nagy hagyománnyal bírnak .

Idén a Lidl Varázsjegyek elnevezésű jótékonysági akción keresztül a vállalat vásárlói és közösségi média követői minden egyes játékukkal 400 forinttal járultak hozzá a diszkontlánc tartósélelmiszer-adományához, emellett pedig értékes napi és heti nyereményekkel gazdagodtak.

  A 2022. november 28. és december 18. között zajló aktivitásnak közel 8100 résztvevője volt, aminek eredményeképpen a Lidl élelmiszercsomagjai a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével 1000 rászoruló családhoz jutnak el. Az összesen 4 500 000 Ft értékű csomagokat még karácsony előtt, vagyis legkésőbb december 23-áig osztják ki, többek között Tiszaújvárosban, Debrecenben, Zalaszentjakabon, Galambokon, Petőfibányán és Budapesten.

„Hiszünk a közösségi összefogásban, a közös segítségnyújtás erejében. Örülünk, hogy a Lidl Varázsjegyek adománygyűjtő játékunkhoz ilyen nagy számban csatlakoztak, és együtt egy kicsit könnyebbé, meghittebbé tehetjük ennek az 1000 családnak az ünnepét” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A vállalat ezen felül az ünnepi időszakban ajándék Mikulás csomagokkal is kedveskedett a hátrányos helyzetű, valamint beteg gyermekeknek, emellett egész évben támogatta a nehéz körülmények között élőket. 

Élelmiszermentési programjával ma már több tízezer embert segít havi szinten. A Heim Pál Gyermekkórház számára 3,5 éve havi rendszerességgel biztosít élelemiszereket a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének céljából. Komplex támogatói programjának keretében 2020-2021-ben összesen több mint 450 millió Ft értékben nyújtott támogatást a diszkontlánc többek között élelmiszer és nem élelmiszer jellegű adományok formájában, amely által hozzájárult a hátrányos helyzetű magyar családok segítéséhez, a hazai egészségügy fejlesztéséhez, valamint menhelyi kisállatok ellátásához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában