Dunaferr

2023.02.16. 18:14

Liberty: úgy gondoljuk, hogy a megfelelő stratégiával az üzem pozitív jövő elé nézhet

Közvetlen célunk, hogy együttműködjünk a felszámolóval és a Dunaferr csapatával a sikeres és biztonságos újraindítás és az acélgyártás helyreállítása érdekében - mondták a brit cég vezetői.

Az első csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában 2016. július 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Exkluzív interjút adott a angol Liberty Steel Group két vezetője, Ajay Aggarwal, a Liberty Steel Group európai elnöke és Sandip Biswas, a Liberty Primary Steel vezérigazgatója a Dunaferr jövőjével kapcsolatban a Világgazdaságnak.

A britek a felszámolás alá került, ám megfelelő kézben vélhetőleg gazdaságosan működtethető dunaújvárosi társaság további üzemeltetésére vállalkoznának.

Hogyan igazodnak a Liberty Steel Group tervei a Dunaferr terveihez?

Sandip Biswas: Közvetlen célunk, hogy együttműködjünk a felszámolóval és a Dunaferr csapatával a sikeres és biztonságos újraindítás és az acélgyártás helyreállítása érdekében. Ha ez megtörténik, úgy gondoljuk, hogy a megfelelő stratégiával az üzem pozitív jövő elé nézhet, és idővel átállhat az acélgyártás fenntarthatóbb formáira

Ez a régió egyik legnagyobb munkaadója, több ezer ember megélhetése függ tőle. Mit tud ígérni a gyár dolgozóinak?
Ajay Aggarwal: Mint minden vállalkozásunk esetében, a munkásaink és családjaik jóléte az első számú prioritásunk. Szeretnénk biztosítani, hogy a Dunaferr szakképzett és elkötelezett dolgozói egy biztonságosabb és hatékonyabb üzemben dolgozhassanak, ami hosszú távon előnyös lesz számukra, családjaik számára és a helyi közösség számára.

A teljes interjút ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában