Piacra dobták

2023.04.21. 19:41

Értékesítik a Dunaferrt

Megkezdődik a Dunaferr értékesítése, miután részvételi felszólítást tett közzé a Fővárosi Törvényszék a felszámolás alatt álló vasmű ügyében április 20-án a cégközlönyben.

Kohászok dolgoznak az újraindított II. számú nagyolvasztóban a Dunaferr Dunai Vasműjében 2023. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A több mint négyezer oldalas nyilvános részvételi felhívásban felidézik, hogy a törvényszék végzésével 2023. január 5-ei hatállyal elrendelte az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. felszámolását. Ezt követően április 12-én az ISD Kokszoló is hasonló sorsra jutott – írja a vg.hu.

A felhívásban adósként szereplő két vállalat közös társaságot tervez alapítani a felszámolási eljárás lezárásaként, és ezt tervezi értékesíteni a felszámoló.

Az ISD Dunaferrnél 3034, míg a kokszolónál 612 fő érintett, az értékesítésig felveendő további munkavállalók száma pedig 40 fő. Vagyis közvetlenül 3686 munkahely megmentéséről van szó a gyár megvásárlásával.

„A felszámolók – a Honoratior Kft. és a Bonum Sanatio Kft. – a két társaság, az ISD Dunaferr Zrt. f. a. és az ISD Kokszoló Kft. f. a. acélgyártási tevékenység végzéséhez szükséges eszközeit és aktív szerződésállományát egy közös SPV-be (,,NewCo’’) apportálva kívánják értékesíteni a NewCo üzletrészei 100 százalékát az irányadó felszámolási szabályok alapján. A működéshez szükséges munkavállalói állomány is átadásra kerül” – idézi a felszámoló, a Honoratior Kft. honlapját a Duol.hu.

További részletek a Világgazdaság és a Duol.hu-n olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában