Banktörténeti pillanat

2023.05.16. 14:36

Az MBH Bank átadta Miskolcon az első megújított fiókját

Az MBH Bank átadta kedden Miskolcon első, a pénzintézet új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókját. Az eseményen Barna Zsolt elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével létrejött MBH Bank Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete, amely mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik.

MW

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond a pénzintézet első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókjának átadásán Miskolcon 2023. május 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Az elnök-vezérigazgató ismertette, hogy  

az új pénzintézet összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot, betétállománya a 6500 milliárd forintot, míg bruttó hitelállománya több mint 5000 milliárd forint. Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és 9000-et meghaladó számú munkavállalót foglalkoztat.

Stratégiai céljuk Magyarország egyik legmeghatározóbb bankjává válni, és megjelenni a nemzetközi piacokon, így a kelet-közép-európai régió országaiban is – jelezte Barna Zsolt. 

 Szavai szerint meghatározó a piaci pozíciójuk a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletágban, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési tevékenységet végez. 

Ügyfeleik magas színvonalú kiszolgálása érdekében nagy hangsúlyt fektetnek 500 egységből álló fiókhálózatuk és digitális felületei fejlesztésére

 – húzta alá Barna Zsolt.

Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy jogelődeik infrastruktúrájára építve 

az MBH átfogó modernizációs programot indított, melynek részeként ez év végéig minden fiókjának arculati elemeit megújítja, míg 30-at a miskolcihoz hasonlóan teljesen átépít.

Ezekben külön teret kap a prémium banki vagy a jelzálog-hitelezési tanácsadás és elkülönített helyre kerül a pénztár. A letisztult belső terek akadálymentesek lesznek, mely a fogyatékkal élők számára is kényelmes ügyintézést tesz lehetővé – sorolta.

Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án
Fotó: Vajda János / Forrás: MTI

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében banktörténeti pillanatnak nevezve az eseményt arról beszélt, hogy  

az ország legnagyobb bankfúziója valósult meg a közelmúltban.

Úgy vélte: az újonnan létrejött pénzintézet méltó versenytársa lesz hazánk piacvezető bankjainak, melynek haszonélvezői az ügyfelek lesznek. 

Fontos szempontként említette, hogy az MBH megtartotta jogelődei tapasztalt szakembergárdáját, így meglévő ügyfelei Miskolcon is a megszokott munkatársakkal találkozhatnak.

Az eseményt követően a banknak az MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül: 

az új miskolci fiók ünnepélyes megnyitását követően kedden a Miskolci Egyetemen bemutatták az MBH Bank első digitális ügyfélkiszolgáló pontját is, amelyben személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet bankszámlát nyitni.

A magyar FaceKom által fejlesztett, első körben 10 digitális banki kioszkot hazai egyetemeken alakítja ki a pénzintézet. A tervek szerint a későbbiekben további banki szolgáltatásokkal bővül a digitális MBH kioszkok kínálata.

Az eseményről a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei hírporál is beszámolt. A boon.hu tudósítását ITT lehet elolvasni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában