Egészségügy

2023.06.08. 12:25

Új magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife-csoport

Hárommilliárd forintos beruházással új magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife-csoport – tájékoztatta a magyar tulajdonosi hátterű magánegészségügyi szolgáltató az MTI-t.

MW

Forrás: TritonLife

Fotó: Mohai Balázs

Közleményükben kiemelték, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központtól elsőként kapott engedélyt egy teljes betegutat komplex módon kiszolgáló, integrált magánegészségügyi intézményrendszer, amelynek az új kórház mellett fontos eleme a járóbeteg-ellátást és képalkotó radiológiai diagnosztikát végző miskolci MacroKlinika. 

Az intézményrendszerben a teljes betegút végig követhető, a járóbeteg-ellátás, a teljes diagnosztika, a fekvőbeteg-ellátás, akár hosszabb kórházi ápolást igénylő műtéti beavatkozások, valamint egynapos sebészeti beavatkozások.

Fotó: Mohai Balázs / Forrás: TritonLife

Az északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló TritonLife ellátási rendszerben 

30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket, évi több mint 30 ezer orvos-beteg találkozásra, többezer műtétre és képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas a kapacitásuk.

Az intézmény oktató és gyakorlati helyet biztosít a leendő egészségügyi szakdolgozók részére a Miskolci Egyetemmel együttműködésben, továbbá csatlakozik a TritonLife-csoport államilag akkreditált, szakorvosképzésben is részt vevő országos magánkórház láncolatához.

Fotó: Mohai Balázs / Forrás: TritonLife

A TritonLife közleménye szerint a komplex magánkórház és a csatlakozó integrált ellátórendszer elindulása fontos mérföldkő a vármegye és a régió életében: 

a fejlesztés a régióban élők számára választási lehetőséget kínál, elérhető a helyi vállalatok számára a dolgozók szűrőprogramjainak lebonyolítására, és hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez.

A közlemény idézi Haraszti Pétert, a TritonLife-csoport alapító-vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy az új magánkórház része a csoport országos terjeszkedési stratégiájának. Felidézte, hogy idén áprilisban nyílt meg Veszprémben a régióban hiánypótló képalkotó nagydiagnosztikai centrum, amelynek fejlesztésére egymilliárd forintot fordítottak.

Fotó: Mohai Balázs / Forrás: TritonLife

Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője jelezte: az oktatásban és a továbbképzésben is új lehetőség nyílik a régióban azzal, hogy a szakorvosképzésben való részvételen túl bekapcsolódnak a komoly munkaerőhiánnyal küzdő terület, az egészségügyi szakdolgozók képzésébe is. 

A Miskolci Egyetemmel kidolgozás alatt álló együttműködési megállapodásnak köszönhetően radiográfus, védőnő, szakápoló és egészségturisztikai menedzser képzés gyakorlati helyéül is szolgálhat az intézmény

– tette hozzá.

Szabó Zsolt, a TritonLife Magánkórház Miskolc orvosigazgatója, aki egyebek mellett a Magyar Kézsebészeti Társaság tiszteletbeli elnöke, a Világ Kézsebészeti Társaságának leköszönő elnöke is arról beszélt, hogy 

a magánkórházban éves szinten 3000-4000 műtétet végezhetnek el, nagyban tehermentesítve az állami egészségügyi ellátást. 

Ez 7 területen naponta akár 10-15 műtétet jelenthet, a páciensek utógondozásához pedig 25 ágy nyújtja a szükséges infrastruktúrát.

A csoport 2022 végére 17,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az orvosok évi 9600 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 392 000 orvos-beteg találkozás történt intézményeikben. A TritonLife központjai 9 városban - Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc - és 16 helyszínen elérhetők; 7 magánkórház, 8 járóbeteg klinika, laborhálózat, és 1 új radiológiai diagnosztikai központ szolgálja az ügyfeleket. A csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2022-ben 40 százalékkal, 1157-re emelkedett, melyből 402 alkalmazott és 755 szerződéses szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában