Vadászati világkiállítás

2021.10.10. 18:44

Az IM helyettes államtitkára szerint fontos beszélni Európa jövőjéről

Bólya Boglárka felidézte, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő volt az első, aki nyilvánosan megosztotta az unió jövőjével kapcsolatos elképzeléseit.

Budapest, 2021. október 10. Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára elõadást tart az Európa jövõje konferenciasorozat programján, az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon a Hungexpón 2021. október 10-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az elmúlt évtized válságai és azok a kihívások, amelyek továbbra is megoldásra várnak – így például a migráció és a járvány – rámutattak arra, hogy milyen fontos beszélni az Európai Unió jövőjéről – mondta Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon vasárnap a Hungexpón.

Az Európa jövője konferenciasorozat keretében megtartott előadáson kiemelte: most először bárki elmondhatja véleményét a témában egy digitális platformnak köszönhetően.

Mindenkit arra biztatott, hogy ezen a felületen osszák meg a jövővel kapcsolatos elképzeléseiket, szóljanak hozzá a vitákhoz, esetleg adott esetben éljenek a konferenciafeltöltés lehetőségével.

Magyarország az Európa Jövője konferenciasorozat áprilisi indulása óta már 200 rendezvényt töltött fel a felületre, s ezzel Olaszország és Németország után a legaktívabb szereplő a tagállamok közül – ismertette.

A helyettes államtitkár beszélt arról is: fontos lenne, hogy tartalmas viták alakuljanak ki Európa jövőjével kapcsolatban, meghatározóak legyenek azok a kérdések, amelyek az állampolgárok érdekein alapulnak az elvont ideológiákkal szemben.

Bólya Boglárka felidézte, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő volt az első, aki nyilvánosan megosztotta az unió jövőjével kapcsolatos elképzeléseit. Ezek közül az egyik legfontosabb Nyugat-Balkán felvétele a közösségbe – emelte ki utalva arra, hogy a migráció megfékezésében kulcsszerepe van ennek a térségnek.

A hallgatóság köréből érkezett kérdésre a helyettes államtitkár elmondta: a magyar kormány bízik abban, hogy az uniós szervek figyelembe veszik a konferenciasorozat keretében összegyűlt tudásanyagot; a magyar fél szorgalmazni fogja ezt.

Az unió jövőjéről szóló digitális platform elérhetősége a futureu.europa.eu, amelyet 24 nyelven lehet használni. A felületen az Éghajlatváltozás és környezetvédelem, Egészségügy, Erősebb gazdaság, társadalmi igazságosság és foglalkoztatás, Az EU a világban, Értékek és jogok, jogállamiság, biztonság, Digitális átállás, Európai Demokrácia, Migráció, Oktatás, kultúra, ifjúság és sport, illetve egyéb területek közül lehet választani.

Borítókép: Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára előadást tart az Európa jövője konferenciasorozat programján, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a Hungexpón 2021. október 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!