szinte semmi nem volt szabályos

2018.10.17. 11:35

Igazi horrorpékséget záratott be a Nébih

Még a sokat edzett ellenőröket is sokkolta, amit a Pest megyei üzemben találtak.

Súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Pest megyei sütőüzem működését.

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy a vállalkozás semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezet, ezért 45, nyomon nem követhető élelmiszertételt – mintegy 395 kilogramm kenyeret és ömlesztett árut, valamint 1800 darab finom pékárut – kivontak a forgalomból.

A sütőüzemben piszkos, rendezetlen körülmények között folyt a termelés.

A helyiségek padlója takarítatlan, falai festékhiányosak és pókhálósak voltak, néhol rovarok is akadtak.

A termelő részlegben az ablakok esetenként nem záródtak, az üveg betört, az ablakkeretek rozsdásak voltak, a nyílászárók mellett több helyen ki lehetett látni a szabadba.

Az üzemben használt gépek rozsdásak, takarítatlanok, az eszközök – köztük a sütőszekrény, a sütőberendezés és a tálcák – erősen szennyezettek, a termék-előállításra használt asztalok tisztíthatatlanok voltak. A 4 dolgozó közül 3 igen szennyezett munkaruhában, 1 dolgozó utcai ruhában tartózkodott a termelőhelyiségben. Az adalékanyag-raktárban elkülönítetlenül sorakoztak a mosó- és tisztítószerek.

A vállalkozás a forgalomból kivont állati és növényi eredetű termékeket az ellenőrzés ideje alatt elszállíttatta – közölte a Nébih.

A jogsértéseket tartalmazó lista szerint budapesti székhelyű Neu-Frisch Kft. az érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!