kedvező kamatozás

2021.03.03. 13:02

Még mindig a kisebb méretű cégek körében népszerű az NHP Hajrá!

A tavaly novemberben 2500 milliárd forintra emelt keretösszegnek köszönhetően a program az idén is számos vállalkozáson tud segíteni.

A Növekedési hitelprogram Hajrá! (NHP Hajrá!) konstrukcióban a tavaly áprilisi indulás óta 28 ezer kis- és közepes vállalkozás jutott kedvező kamatozású forráshoz – írja a Magyar Nemzet.

Az 1836 milliárd forint összegben létrejött ügyletek több mint felét a működést segítő forgóeszközhitelek tették ki,

míg egyharmaduk új beruházások megvalósulását szolgálta. Az idén nyolcéves Növekedési hitelprogram 2013 óta csaknem 66 ezer vállalkozás forráshoz jutását biztosította – közölte a legfrissebb adatokat a Magyar Nemzeti Bank.

Az NHP Hajrá! az egyik legfontosabb eszköz a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak tompítására: minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel, széles körű felhasználási lehetőséggel biztosít forrást a kkv-szektornak.

A tavaly novemberben 2500 milliárd forintra emelt keretösszegnek köszönhetően a program az idén is számos vállalkozás működését, korszerűsítését és növekedését tudja segíteni.

Az NHP Hajrá! konstrukció keretében megkötött szerződések volumenének 31 százaléka új beruházási hitel vagy lízing, 57 százaléka forgóeszközhitel, 12 százaléka pedig korábbi beruházási hitel kiváltásához kapcsolódó ügylet volt. A hitelek mintegy háromnegyedét a kereskedelem, a feldolgozóipar, az ingatlanügyletek, a mezőgazdaság és az építőipar ágazatokban tevékenykedő kkv-k vették fel. Annak ellenére, hogy az egy vállalkozás által felvehető hitelösszeget jelentősen megemelte a jegybank, az NHP korábbi szakaszaihoz hasonlóan továbbra is jelentős a kisebb szereplők részaránya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!