ponthatárok

2017.07.21. 09:04

Robban az ingatlanpiac

Jövő héten hirdetik ki az egyetemi ponthatárokat, ezzel az albérletkeresés is beindul. A legnépszerűbb célpontok a hagyományos egyetemvárosok: Budapest, Szeged, Pécs, Győr, Debrecen és Miskolc.

A vidéki egyetemvárosok közül Miskolc a legolcsóbb, a borsodi megyeszékhelyen 120 ezer forint az átlagos négyzetméterár. Egy fokkal drágábbak az ingatlanok Pécsett (170 ezer forint) és Szegeden (185 ezer forint), míg Debrecenben (235 ezer forint) és Győrben (260 ezer forint) már mélyen a zsebbe kell nyúlni. Ráadásul a garzonok átlagára fajlagosan magasabb, pedig a gyereküknek lakást vásárlók körében népszerűek a kislakások. Vidéken ezek ára az OTP Ingatlanpont kínálata alapján 5 milliótól, a fővárosban 7-8 milliótól kezdődik, ám a legolcsóbbak általában felújítandók és közlekedési szempontból rosszabbak. A tehetősebb szülők gyakran nagyobb lakást választanak, hogy friss gólyaként a felnőtt életbe belekóstoló gyermekük lakótársakat fogadhasson, így a bérleti díjból jut rezsire és egy kis zsebpénzre is.

Az albérletet kereső fiatalok dolgát megnehezíti, hogy a lakástulajdonosok egyre inkább odafigyelnek, hogy kinek adják ki lakásaikat. Nem példa nélküli, hogy csak olyan bérlőnek adnak ki lakást, akinek ellenőrizték közösségi médiás profilját, publikus aktivitását, esetleg munkahelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!