Járvány

2021.10.13. 12:40

Varga Mihály: a beruházások támogatása a gazdaságpolitika egyik prioritása

Ennek megfelelően a kormány 13 ezermilliárd forintnál is többel segíti a hazai vállalkozásokat – emelte ki a pénzügyminiszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) 10. makrogazdasági konferenciáján.

Varga Mihály: a beruházások támogatása a gazdaságpolitika egyik prioritása

A magyar kormány álláspontja az, hogy a gazdaságpolitika fókuszában a beruházások támogatásának, az üzleti környezet javításának és a versenyképesség növelésének kell állnia – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) 10. makrogazdasági konferenciáján szerdán Budapesten.

Kiemelte: ennek megfelelően a kormány 13 ezermilliárd forintnál is többel segíti a hazai vállalkozásokat.

A magyar gazdaság több mint egy éve folyamatosan erősödő teljesítményt mutat, a második negyedévben rekordmértékű, 17,9 százalékos volt a növekedés

- idézte fel Varga Mihály, aki egyben a JVSZ társelnöke is.

A kedvező tendenciák miatt a kormány 7-7,5 százalékos gazdasági növekedésre számít idén, ami óvatos becslés egyes piaci előrejelzésekhez képest – hangsúlyozta a miniszter utalva arra, hogy mértékadó szervezetek 8 százalék feletti GDP-növekedést is prognosztizálnak.

A gazdaság állapotát jól tükrözi a foglalkoztatás, amely mára már ledolgozta veszteségeit, a munkavállalók száma meghaladja a járvány előtti szintet – mutatott rá.

A 4,1 százalékos magyar munkanélküliségi ráta az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban

- fűzte hozzá.

Varga Mihály elismerését fejezte ki a vállalatok helytállásáért, azért, hogy „keményen dolgoztak” és megtalálták a megoldást az ellátási láncok elakadásaira, illetve a termelést és a szolgáltatást a megváltozott körülményekhez igazították.

Számos cég új beruházást jelentett be, a piac szereplői bíznak a jövőben, abban, hogy a fejlesztéseik később meg fogják hozni a kívánt eredményt – ecsetelte. Arra is kitért: továbbra is számít a szövetség partnerségére, az együttműködés is hozzájárul ahhoz, hogy az ország a járvány után nyertesként kerüljön ki a válságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!