Időjárás

2017.09.10. 22:40

Hétfő estére megérkezik a vihar

Hétfőn fokozatosan beborul, estére a Dunántúlra és az ország középső részére megérkezik a vihar.

Hétfő hajnalban a Nyugat-Dunántúlon felől a középső területeket is egyre több felhő borítja be.

Napközben a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, erőteljesebb felhőzetnövekedésre késő délután, este számíthatunk.

Kora este – főként nyugaton – egyre több helyen várható zápor, zivatar. Az élénk szél napközben megélénkül, majd estétől a Dunántúlon viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 32 fok között valószínű.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó vize átlagosan 18-19 fokos, a Fertő 17, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak 19,5, a Tisza-tó pedig 20 fokos.

A Duna vize 16 és 19 fok között változik: Komáromtól Mohács irányába egyre melegebb. A Tiszán a legalacsonyabb hőmérsékletet, 16 fokot Tiszabecsen és Szolnokon mérték, Szegednél a legmelegebb a folyó, ott 22 fokos.

Az Adrián felhős idő várható, olykor záporokkal és zivatarokkal, a délután folyamán az Isztrián és Fiume térségében nagy mennyniségű eső várható. A napközbeni hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. A szél közepesen erős, néhol viharos lesz. A tenger vize a horvát partoknál 23-25 fokos.

Ezek is érdekelhetik