időjárás

2017.10.27. 20:02

Napsütés és eső is lehet a hétvégén

Erős, olykor viharos szélre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A péntek esti, illetve a péntekről szombatra virradó éjszakai órákban már csak helyenként lehet záporeső, a légmozgás is mérséklődik valamelyest. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, a szélvédett északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb lehet.

Szombaton délelőtt hosszabb, délután rövidebb időszakokra kisüt a nap. Elszórtan lehet eső, zápor, nagyobb eséllyel délután a főváros térségében és északkeleten. Délután megerősödik, fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, a szélvédett északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 14, az Északi-középhegységben 8 és 10 fok között valószínű.

Vasárnap ismét sokfelé várható eső, zápor, majd délután észak felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Nagy területen viharos lesz a szél, a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 100 kilométeres erősségűt is. A minimumhőmérséklet 4 és 9, a maximumhőmérséklet többnyire 10 fok körül valószínű, de délnyugaton még akár 15-17 fok is lehet.

Az erős szél miatt vészjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vizeink hőmérséklete

Balaton, a Fertő, a Tisza-tó, Velencei-tó, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize egyaránt 10,5 és 11,5 fok között változik.

Duna vizének hőmérséklete Dunaújvárostól északra 11-12, délre 13 fokos.

Tisza Tiszabecsnél 10, Tokajnál 12,5, Szolnoknál 9,5, Szegednél pedig 11,5 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik