Időjárás

2022.01.28. 16:28

Erős széllökésekkel köszönt be a hétvége

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Estig felhős idő várható helyenként helyenként záporral, hózáporral, havaseső záporral. Éjjel átmenetileg csökken, majd péntek hajnaltól nyugat felől fokozatosan újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, péntek délutánra mindenütt beborul az ég. Akkor előbb a Dunántúlon és a főváros tágabb térségében várható eső, havas eső, a hegyekben havazás. Estétől már a Dunától keletre is több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Kelet, északkelet felé haladva növekszik a hó esélye.

Pénteken a nyugati, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, majd estétől csökken a szél sebessége. Szombaton a délnyugatira forduló szelet kísérik élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, +1 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 7 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!