Időjárás

2022.09.28. 15:30

Csütörtökön néhol kisüt a nap, de estére újra eső várható

Nyugat felől délután felhősödés kezdődik, este a legtöbb helyen beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, hajnaltól beágyazott zivatarok is lehetnek. Csütörtökön egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati részein, illetve az Északi-középhegység tágabb térségében tartósan borult területek is maradhatnak. Több napsütés a délkeleti országrészben lehet. Késő estétől délnyugat felől újra vastagszik, záródik a felhőzet. A csapadékzóna a déli órákra északkelet felé elhagyja az országot, majd délután nagyobb eséllyel az ország déli, délkeleti felén záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. 

Szerdán a déli, csütörtökön napközben a délnyugati, nyugati, az Észak-Dunántúlon az északi irányú szél sokfelé lesz élénk. Erős, esetleg viharos lökések az Észak-Dunántúlon, csütörtökön pedig zivatarok környezetében lehetnek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön hazánk északnyugati felén 12, 17, délkeleti felén 18, 25 fok között várható.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!