Krimi

2021.07.13. 10:21

Meztelenül kóborolt az utcán egy 3 éves kisfiú Dunakeszin

Egy járókelő vette észre július 9-én délelőtt a meztelenül sétáló kisfiút a település egyik utcájában. Mivel a gyerek nem állt vele szóba, hívta a rendőrséget.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A járőrpár női tagja szólította meg a kisfiút, aki ekkor már egy kölcsönkapott pólóban álldogált ijedten, a környékről összegyűlt felnőttekkel körbevéve. A rendőrnő barátságosan bemutatkozott neki és elmondta, hogy megbízhat benne. A kisfiú akkor elárulta a keresztnevét és azt, hogy 4 éves. Később kiderült, hogy valójában januárban töltötte be a hármat.

A gyerek azt is elmondta, hogy bölcsődés, de nem tudta, hol,

a szülei nevére vonatkozó kérdésekre csak anya és apa választ tudott adni, a lakcímét sem tudta.

A főtörzsőrmester hívó szavára szívesen beült a rendőrautóba, majd együtt indultak a közeli ügyeletes bölcsődébe, ott azonban nem ismerte fel senki. Míg a rendőrnő az udvaron játszva terelte el a kisfiú figyelmét, társa az intézményvezető segítségével megtudta, ki is ő valójában.

Miközben a gyerek édesanyjával felvették a kapcsolatot, a többi érdeklődő bölcsődés körbe vette a rendőrnőt, minden felszerelését, minden ruhadarabját megszemlélték. Az előre nem tervezett bemutató, a tea és a keksz elfogyasztása után indultak útnak – írja az Origo.

A rendőrök a gyerek édesanyjától megtudták,

a kicsi felügyeletével a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, tévét nézett.

A kisfiút az ideiglenes egyenruhás felügyelet után épen és egészségesen hazavitték.

A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!