Ország-világ

2021.10.26. 13:57

Megszületett az ítélet a veronai busztragédia ügyében, enyhített a bíróság

Most született meg az ítélet a busztragédia ügyében Olaszországban.

Verona, 2017. január 21. Olasz tûzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)

Forrás: MTI / EPA / Vigili Del Fuoco

Fotó: VIGILI DEL FUOCO HANDOUT

A 18 áldozatot követelő, 2017 januárjában bekövetkezett veronai busztragédia sofőrjét, V. Jánost hat évre ítélte a másodfokon eljáró, azaz jogerős ítéletet meghozó mestrei bíróság, azaz az eredetileg kiszabott 12 évet megfelezte a másodfokon eljáró hatóság.

Az ítéletet percekkel ezelőtt szóban hirdették ki, írásba pedig most foglalják – értesült a Bors olaszországi forrásból.

A tárgyaláson a vád és a védelem egyezsége volt a döntő, majd miután ez megszületett, felhívták tolmács segítségével telefonon V. Jánost, aki elfogadta a verdiktet. Büntetését Olaszországban kell letöltenie.

Borítókép: teljesen kiégett a busz a tragédia során

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!