Veszély

2022.01.22. 08:38

Négyeskarambol az M0-áson – fontos figyelmeztetést adtak ki

Feladja a leckét az időjárás az autósoknak.

Négyeskarambol történt szombat reggel az M0-s autóúton, M1-es autópálya felé, a Diósdi csomópontnál. A tömegkarambol miatt a 10-es km-nél csak egy sáv járható, emiatt araszolva halad a forgalom, két kilométeres a torlódás.

 

A Dunántúl északi felén és Pest megyében is intenzív havazás kezdődött. Az eddig leesett hó mennyisége 4-5 cm. Az M1-es autópálya burkolata többnyire sónedves, vagy latyakos, az M0-s szigetszentmiklósi szakasza viszont havas, hókásás. Ugyanez vonatkozik az M7-es autópálya Pest megyei szakaszára. 

 

Az úthálózat a csapadékkal érintett területeken hasonló állapotban van, a fő- és mellékutak az intenzív havazás nyomán havasak, hókásásak, a nagyobb forgalmú helyeken sónedvesek. A hegyi szakaszokon, a Bakonyban, a Pilisben télies körülmények uralkodnak, a kirándulni készülők csak téli gumival felszerelt autóval induljanak el! – figyelmeztet az Útinform.

A havazás miatt gyorsan romló közlekedési körülmények miatt vezessenek óvatosabban és számoljanak vele, hogy hosszabb lesz a menetidő - írta a cikk alapján a Ripost.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!