Megszólalt a rendőrség

2022.02.09. 08:25

Fordulat a csepregi tragédiával kapcsolatban: baleset történhetett?

A rendőrök kedden délelőtt találták meg egy két és fél éves kisfiú holttestét egy csepregi családi házban. Úgy tudjuk, az apa hívta ki a mentőket, azt állítva, hogy a gyerek fulladozni kezdett szén-monoxid-mérgezés miatt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást, jelenleg ismeretlen tettessel szemben - tájékoztatott hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A rendőrség korábban hivatalosan csak annyit közölt, hogy 10 óra 45 perckor bejelentés érkezett a főkapitányságra, amely szerint egy csepregi családi házban holttestet találtak. Délután még folyamatban volt a helyszíni szemle. A rendőrségi közlemény szerint az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított.

Nagyokat mosolyog, sőt fel is kacag az a 8-9 hónapos forma kisfiú, akit pokrócokba takarva hoznak ki a Bartók Béla utca 19. számú házból. Talán tündérnek nézte a tetőtől talpig fehér védőöltözetbe öltözött hölgyet. A kollégák segítenek átbújni a rendőrség feliratú szalag alatt, aztán a bűnügyi helyszínelő átadja a jól táplált csecsemőt néhány hivatalos külsejű asszonynak, majd bezárul a piros autó ajtaja és elhajtanak. 

A nyitva maradt zöld kapun belátunk a füves udvarra, színes műanyag játékmotor villan elő, jelezve, hogy már nagyobb gyermekek is laknak a nemrég felújított régi házban. Közben neonzöld jelekkel telik meg a leszalagozott részen a töredezett burkolatú utca. Dolgoznak a helyszínelők. Persze nem nyilatkozik senki.

 Az utca lakói félve szemlélik a nagy rendőrségi kivonulást. Pontosan nem tudni, mi történt, de a megyei nyomozók és a bűnügyi helyszínelők jelenlétéből arra következtethetünk, hogy emberéletről lehet szó. Az a hír járja, hogy az egyik gyermek, az öt kisfiúból a második legfiatalabb: a két és fél éves meghalt – hogy milyen körülmények között, arra egyelőre nincs magyarázat – írja a vaol.hu.

Délelőtt mentő is járt a háznál. Állítólag az apát vitték el. Az utcában lakók közül szinte mindenki hitetlenkedve fogadja a kiszivárgott híreket. Azt mondják, a család két éve költözött ide Kőszegről. Öt kisfiút neveltek. 

Hárman már óvodások. A két kisebbel még otthon volt a fiatalasszony. A férj egy közeli multinál dolgozott. Gyakran vállalt éjszakai műszakot.

Az egyik idősebb utcabeli asszony meséli, hogy a férfi neki is készségesen elvégzett kisebb ház körüli munkákat. Kedves, jóravaló fiatalembernek ismerte meg. Közben megérkezik a családfő egyik kollégája. Hitetlenkedve hallgatja a híreket. A szomszéd ház udvarán egy fatelepet üzemeltet. Jó kapcsolatban volt a férfival. 

Több utcabeli is megerősíti, hogy a család szépen élt, a gyerekeket rendesen hordták az óvodába, nem volt semmiféle zaj körülöttük, nem lehetett a házból veszekedést hallani. Az egyik idősebb utcabeli úrtól megtudjuk, hogy látták az apát, amikor reggel fél hétkor jött haza gyalog a munkából.

 

Forrás: Unger Tamás / vaol.hu

 

Vásárolt az anya, amikor a tragédia történt

 

Az Origo helyszíni riportjában azt írja, az egyik szomszédos házban élő férfi arról, beszélt, hogy amikor hazaért délután, annyi rendőr volt a ház előtt, hogy még az autójával sem tudott megállni. Elmondása szerint a férfi hívta ki a hatóságokat azzal, hogy szén-monoxid-mérgezés miatt fulladozik a kisfiú.

„A tűzoltók nem mértek szivárgást, a gyerek viszont már halott volt és sérülések voltak rajta. Akkor jöttek ki a rendőrök és kezdtek el nyomozni” – mondta a férfi, aki úgy tudja, hogy

az anya éppen bevásárolni volt, amikor a tragédia történt.

Öt gyerekük van, a legkisebb is bent volt a házban, őt a hatóságok hozták ki. A másik három óvodában volt, az anya pedig pont bevásárolt, ha jól tudom. A nő most is terhes, nagyjából a nyolcadik hónapban lehet”

– tette hozzá. Ő és a párja hiába lakik szinte a szomszédban, bevallása szerint nem beszéltek egymással, csak köszöntek, amikor az utcában összefutottak.

A vaol.hu nem hivatalos információi szerint

a férfi ezek után végezni akart magával, de nem járt sikerrel, őt a mentők kórházba vitték.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, ami megerősíti, hogy gyilkosság történhetett.

A Bors megtudta: nehéz gyermekkor jutott a csepregi tragédiában érintett édesapának és anyának. János és Alexandra Kőszegen ismerkedett meg. A férfit a szülei mindössze nyolcéves koráig nevelték, a gyámhatóság ugyanis elvette tőlük és intézetbe utalta.

A lap megtalálta a férfi édesapját, aki megtörten nyilatkozott:

„Életemben nem láttam Jancsi egyik gyermekét sem, a fiammal is 15 éve találkoztam utoljára. Az én életemnek semmi értelme, bár szeretném a családomat egyesíteni. A nejemtől rég elváltam, nem sokkal később pedig elhunyt. Szeretnék nagypapa lenni, az unokám értelmetlen halála is erre döbbentett rá”

– mondta P. János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!