Iszonyatos

2022.03.01. 06:30

Hároméves nevelt lányát bántalmazta és erőszakolta meg a székesfehérvári szörnyeteg

Az élettársa gyermekét bántalmazó, szexuálisan zaklató férfi büntetésére indítványt tett a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az ítélet szerint a férfi és az élettársa 2020 júliusától közösen nevelték egy székesfehérvári ingatlanban a nő 2017 áprilisában született lányát. A férfi jó kapcsolatot alakított ki a gyermekkel, aki őt apának szólította – írja Magyarország Ügyészsége közleményében.

 

A férfi azonban visszaélt a kislány bizalmával, és kihasználva az édesanya távollétét, a gyermekkel többször szexuális cselekményt végzett. Durván bántalmazta is a gyermeket, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

A férfi magatartása következtében a kislány pszichés és szexuális fejlődése is sérült. A gyermeket 2020 novemberében kiemelték a családból, és nevelőszülőnél helyezték el.

 

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

 

Az ítéletet a férfi tudomásul vette, védője a szexuális cselekmény alóli felmentés és enyhítés érdekében fellebbezett.

 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint – figyelemmel a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriságára – szükséges és indokolt a kiszabott büntetés. Az eljárás másodfokon, a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!