Három család tört össze

2022.09.04. 05:05

Újabb szívszorító részletek derültek ki a miskolctapolcai pinceomlás áldozatairól

Az áldozatokat több nap után sikerült a felszínre hozni a rájuk omló pincéből, a hatóságok most a feleősöket keresik.

Forrás: boon.hu

Fotós: Dojcsák Dávid tűzoltó százados

A három családapa éppen egy miskolctapolcai pince kibővítésén dolgozott szerdán, amikor a pince egy – vélhetően több mázsás – része rájuk omlott. A testeket csak csütörtök délután sikerült a felszínre hozni, ugyanis omlásveszély miatt nehezen lehetett haladni a terület feltárásával - írja a Bors.

Józsefnek a család volt a legfontosabb

A három férfi többgyermekes családapa volt. A 35 éves József öt kicsit nevelt:

– A legjobb apák egyike volt, akit csak ismertem, rajongásig szerette a gyerekeket és a feleségét – mesélte József egyik rokona a Borsnak. A férfi – a többiekhez hasonlóan – azért vállalta el a pinceépítést, hogy a fizetését a kicsikre költhesse.

Nem akartuk elhinni, ami történt, bele sem merek gondolni, hogy szegény felesége mit érezhet most, aki öt kicsivel maradt egyedül.

Remélem, Bea erős lesz, a gyerekeknek most nagy szüksége lesz rájuk – mondta szomorúan.

Dávid, a másik áldozat ugyancsak a családjáért élt.

Dávid élete is a családja volt, minden munkát értük végzett, ide is csak azért ment végül el, hogy plusz pénzt keressen 

– szögezte le.

A két férfire itthon és külföldön is emlékeznek, ugyanis információink szerint a rokonaik Kanadában élnek, így ott is tartanak egy gyászszertartást, emellett szeretnének gyűjtést szervezni:

Több család is válságos helyzetbe került, hiszen sok kisgyerek maradt félárván. Gondolkozunk azon, hogy gyűjtést szervezünk nekik

 – mondta.

Rokonok voltak az áldozatok

A Bors úgy tudja, a két áldozat rokoni kapcsolatban állt egymással.

József és a kétgyermekes Dávid sógorságban álltak egymással. József felesége kettőjüktől búcsúzott szívszorító szavakkal:

Fájó szívvel búcsúzunk tőletek. Drága egyetlen Szerelmem, itt hagytál engem és az 5 gyerekedet, nagyon hiányzol nekünk, nagyon szeretünk, mindig velünk leszel. Legyen könnyű neked a föld. Valamint fájó szívvel búcsúzunk tőled is, sógorom, legyen könnyű neked is a föld 

– írta a gyászoló asszony.

Keresik a felelősöket

A családtagok nem hagyják annyiban a dolgot, a rokon elmondta, hogy a temetés után biztos, hogy jogi lépéseket tesznek az ügyben.

A két szerettünk és a harmadik áldozat megérdemlik, hogy ne maradjon büntetlenül ez a baleset. Bizonyos, hogy valami nem stimmelt a helyszínen

– vélekedtek.

 A hatóságok már gőzerővel dolgoznak az ügyön, a boon.hu úgy tudja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a tanúkihallgatások és helyszíni adatfelvétel nyomán foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával indított eljárást, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya munkavédelmi és foglalkoztatásfelügyeleti hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a történteket.

A baleset vélhetően azért történhetett meg, mert az ásáshoz nem építettek támfalakat

– mondta el a lapnak Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában