Krimi

2022.10.31. 06:03

Fontos dologra figyelmeztet a rendőrség a halottak napja kapcsán

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a mindenszentek ünnepének és a halottak napjának időszakában a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére.

Látogatók az óbudai temetőben 2020. október 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A rendőrség tapasztalatai szerint ugyanis ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát - tartalmazza a közlemény.

Ugyanakkor a zsúfoltabb tömegközlekedési eszközökön különösen figyelni kell értékeink megóvására - tették hozzá.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a temetőben senki se hagyja egyetlen pillanatra se őrizetlenül a táskáját és egyéb értékeit. Azt is ajánlják, hogy ne vigyenek magukkal nagyobb összegű készpénzt, és senki ne tartsa a PIN kódját bankkártyája mellett.

Tátrai Renáta; Szendi Ádám
Rendőrök járőröznek a szolnoki temetőben 2013. október 30-án
Fotós: Mészáros János / Forrás: MTI

A gépjárműveket és a kerékpárokat lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolóba helyezzék el, az autót gondosan zárják be. Tömegközlekedési eszközön utazva az értéktárgyait lehetőség szerint mindenki tartsa a belső zsebében, a táskáját pedig testközelben - sorolták.

Arra is figyelmeztetnek, hogy az ünnepnapokon a közúti forgalom az átlagosnak a többszörösére nő, ezért fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a közutakon, főként a temetők környékén és az oda vezető utakon.

A rendőri jelenlét elsősorban a forgalom segítésére irányul, de természetesen a szabálytalan közlekedők ellen is fellépnek a hatóságok - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!