Krimi

2022.10.16. 16:12

„Tedd csak vissza! Az túl nagy lesz” – palackos boron vitatkozott a késes rabló a dohányboltban (videó)

Az Egri Járási Ügyészség bíróság elé állította azt az ötvenes éveiben járó férfit, aki szerdán egy 26 centiméteres késsel a kezében rabolt el egy palack bort egy Heves megyei dohányboltból.

Illusztráció: Shutterstock

A tettes a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal rendőrkézre került, a kihallgatását követően őrizetbe vették, majd az ügyészség a tegnapi napon soron kívül bíróság elé állította – írja közleményében Magyarország Ügyészsége.

A vád szerint a gyanúsított kora délután ment be az üzletbe, ahol megvárta, amíg az előtte álló vevő távozik, majd a pult mögé lavírozta magát, és ott a műanyag nyelű konyhakését előkapva rátámadt a meglepett eladóra. A nála jóval fiatalabb sértettnek rövid tusakodás után sikerült elhárítania a támadást, de az erőszaknak csak akkor lett vége, amikor megígérte a férfinak, hogy elvihet egy üveg bort, ha nem bántja őt. 

Erre a rabló nyomban magához vett egy kétliteres borospalackot a polcról, ám a megtámadott eladó rákiáltott, hogy ő csupán egyliteres flaskára gondolt, a két liter szerinte már túlzás lenne. A terhelt erre kicserélte a bort egy kisebb kiszerelésűre, majd azzal a kezében elhagyta a tetthelyet.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolta az elkövetőt, akivel szemben a törvényi ötéves minimumot meghaladó tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a tárgyaláson. A bíróság egyetértett az indítvánnyal, de a mértékét csupán három és fél évben határozta meg, ezért az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést a tárgyalás végén. A vádlott és védője ugyanakkor enyhítésért fellebbezett, így az ügyben majd az Egri Törvényszék hoz jogerős döntést.

Ide kattintva megnézhető a biztonsági kamera felvételének – közvetlenül a támadás utáni – részlete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!