Krimi

2022.11.20. 16:11

Alattomos módszerrel végzett anyósával egy komlói nő

Az idős asszony sokáig szenvedett, míg végül meghalt. A rendőrség most zárta le a nyomozást.

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

Egy 58 éves komlói, és egy 44 éves sásdi nő ellen tavaly októberben indított eljárást a rendőrség, a gyanú szerint hagyták meghalni az idősebbik nő anyósát, akit közösen ápoltak.

Az 58 éves gyanúsított tisztában volt azzal, hogy anyósa állapota fokozatosan romlik, ennek ellenére semmit sem tett annak érdekében, hogy ezt megakadályozza. 

Az ápolással megbízott 44 éves nővel megbeszélte, hogy azt szeretné, ha anyósa mielőbb meghalna, mert az ápolását tehernek érezte. 

Az egészségügyben jártas ápoló segített, és tanácsokat is adott a cinkostársának azzal kapcsolatban, hogy az idős asszony halála mielőbb bekövetkezzen. 

Akkor sem tettek semmit, amikor látták, hogy nyugdíjas haldoklik, az ápolónő pedig mindezek tetejébe olyan gyógyszert adagolt a beteg ételébe és italába, ami miatt méginkább legyengült. 

Mindezek miatt a 86 éves nő végül tavaly október 21-én meghalt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei emberölés bűntette miatt indítottak nyomozást a két nő ellen, kihallgatásuk során őrizetbe vették őket, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat is.

Az orvosszakértői vélemények megállapították, hogy az ellátási mulasztások felgyorsították az idős asszony halálának bekövetkezését.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek - írta meg a police.hu alapján a Tények.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!