Krimi

2022.11.09. 00:13

Dráma Rókusfalvy Lili családjában: apósa háza porig égett

Segítséget kér a család, hogy tovább tudjanak lépni a drámai eseményeken.

Forrás: Bors

Fotó: Babos Bertalan

Múlt pénteken hatalmas füstre és lángokra lehetett figyelmes Maglód máskor nyugodt kertvárosa, hiszen leégett Babos László festőművész háza. A drámai képeket az eset után fia, Babos Zsili Bertalan osztotta meg, pár nappal később, annak reményében, hogy szerencsétlenül járt édesapján segíteni tudjon. A felhívásra máris rengetegen reagáltak, és sok pénz és adomány össze is gyűlt három nap leforgása alatt. A pusztító tűz a garázsban keletkezett, és rendkívül gyorsan átterjedt a ház többi részére írja a Bors.

 

Autót bütykölt a garázsban apám, ekkor kapott lángra egy szikra, és terjedt át mindenhová. Nem maradt semmije, csak a munkásruhája és a telefonja a kezében!

 

– kezdte a festőművész fia lapunknak, aki azt is elmesélte, hogy az egész öröksége a lángok martalékává lett, és azt fontolgatja, hogy porig romboltatja a még alig-alig álló falakat, és úgy ahogy van, túlad rajta. Zsili egyébként a gyönyörű Rókusfalvy Lili műsorvezető férje, Rókusfalvy Pál veje.

 

– Lilinek és a gyerekeknek csak fotón mutattam meg, milyen pusztítást végzett a tűz, apám pedig meghúzza magát addig felváltva nálunk, vagy a húgomnál 

 

– folytatta Babos, művésznevén Zsili, aki hozzátette, hogy érzelmileg is nagyon fáj a veszteség, hiszen a gyerekkori emlékei is porig égtek a tűzben.

 

Oda a családunk múltja, jelene és jövője. Szörnyű és szívszorító látvány apám szobrait is látni, ahogy minden megsemmisült. Pótolhatatlan veszteség, sokkoló. 

 

Fél évszázada lakott a családi házunkban, így jó pár festményt, szobrot, megannyi értékes tárgyat halmozott fel. Ő egy igazi „bohém művész” egyébként, és most is mintha fel sem fogta volna, csak viccelődik ezen! – mesélte a szintén művész Zsili. A Bors megkérdezte: vajon az após, Rókusfalvy Pál tud-e segíteni bármiben.

Fotó: Babos Bertalan / Forrás: Bors

– Rengeteget segít az egész család és Pali is jó fej, de ezt most a Babos család intézi. Apám és Pali egyébként nagyon más emberek… – vallotta be Rókusfalvy veje.

Zsili egyébként kimentett pár kormos mementót a házból, hogy Lilivel közös gyermekeiknek, az öt és fél éves Boldinak és a kétéves Pankának, akik ha kicsit nagyobbak lesznek, megmutathassa majd őket.

A népszerű rapper, DENIZ is posztolt a tűzesetről, aki, mint kiderült, két házzal odébb lakik a porig égett háztól. Kis időre el kellett hagyniuk az otthonukat, neki és a családjának.

Így segíthet! Aki segíteni szeretne anyagilag Babos László családjának, megteheti a következő számlaszámon: 12100011-17674207, Babos Bertalan András

 

 

Címkék#tűzeset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!