Krimi

2022.11.24. 05:05

Kisfiával együtt akart öngyilkos lenni egy balesetet okozó nő a 85-ös úton

Súlyosabb büntetést kapott az a nő, aki autóval szándékosan áttért a szemközti sávba, hogy frontálisan ütközzön egy arra haladó járművel, mert öngyilkos akart lenni és a gyerekét is magával akarta vinni a halálba.

Forrás: Shutterstock

Fotó: ArtOlympic

2017. május 5-én egy nő a gyerekével együtt utazott. A kisfiú a kocsiban hátul, biztonsági gyermekülésben ült. Anyja öngyilkos akart lenni,

ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik autónak.

A 85. számú főúton legalább 114 km/h sebességgel haladt, amikor áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba. A szemből érkező autó vezetője lassított és a jobb oldali padka felé kormányzott, a nő viszont lassítás nélkül nekihajtott a Győri Fellebbviteli Főügyészség Origónak küldött közleménye szerint.

Az autó, amiben a nő és a gyerek ült, többször átpördült, végül úgy állt meg, hogy az oldalára borult. 

Az anya és ötéves gyermeke – köszönhetően annak, hogy mindketten használták a biztonsági övet – nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták az esetet. A vétlen sofőr nem sérült meg, de az autója totálkáros lett. Ha nem csökkenti a sebességet és nem húzódik le jobbra, biztosan halálos baleset lett volna belőle.

A nőt elmeorvos vizsgálta meg.

Megállapította, hogy pszichiátriai betegsége súlyos fokban korlátozta őt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjék. 

Ugyanakkor nem volt beszámíthatatlan, vagyis elítélhető. A Győri Törvényszék a balesetet okozó sofőrt minősített emberölés kísérlete és rongálás miatt két év börtönbüntetésre és öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, az ügyész viszont a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának az emelése érdekében fellebbezett. A Győri Ítélőtábla az ügyészi fellebbezést indokoltnak látta, így több közlekedési szabályt is megszegő, ezzel mások életét szándékosan veszélyeztető nő közúti járművezetéstől eltiltás büntetését nyolc évre súlyosította.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában