Krimi

2022.11.16. 12:40

Veronai buszbaleset: rengeteg hozzátartozó jelent meg a tárgyaláson

Bíróság elé áll Magyarországon a veronai buszbaleset okozója. V. Jánost az olasz bíróság hat év börtönre ítélte, miután az általa vezetett jármű egy hídpillérnek csapódott és kigyulladt. A férfi a büntetése letöltését azóta sem kezdte meg, egyik országban sem.

A szünetben több gyászoló kiabálni kezdtett, hogy nézzen rájuk, a férfi azonban lesütött fejjel sétált tovább.

Forrás: Bors

Fotó: Végh István

Mint ismert, a Szinyei Merse Pál Gimnázium különbusza egy sítúráról tartott hazafelé 2017. január 20-án, amikor a jármű Veronánál fékezés nélkül egy hídpillérnek csapódott, majd lángoló pokollá változott – írja a Bors. Összesen 18-an vesztették életüket, 26-an pedig megsérültek. 

 

A volán mögött V. János ült, és hiába próbálta meg meggyőzni az olasz bíróságot, hogy helyette a balesetben szintén elhunyt váltótársa vezetett, végül kimondták a bűnösségét. Jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték, ám a mai napig nem kezdte meg a büntetés letöltését.

 

A békéscsabai férfit a Bors többször megpróbálta az otthonában szóra bírni, de az elvonultan élő buszvezető nem állt kötélnek. A kopogtatásra leginkább a családtagjai nyitottak ajtót, és közölték, nincs mondanivalójuk.

A veronai ügyészség augusztusban európai elfogatóparancsot adott ki V. János ellen. A magyar hatóságok szeptember 8-án ennek eleget is tettek, és beszállították egy magyar börtönbe. 

A vétkes sofőr a következő 30 napot bűnügyi felügyeletben töltötte volna a családja körében, de a bíróság ezt nem engedte.
Fotó: Végh István / Forrás: Bors

 

A férfi nem szeretné a büntetését Olaszországban letölteni, ezért taktikázni kezdett. Nem járult hozzá, hogy az olasz hatóságoknak átadják, és kérvényezte, hogy a rá kiszabott éveket itthon ülhesse le.

 

A veronai halálbusz sofőrjének tárgyalásán rengeteg hozzátartozó jelent meg. A szünetben több gyászoló kiabálni kezdett, hogy nézzen rájuk, a férfi azonban lesütött fejjel sétált tovább.

Véget ért a tárgyalás: A vádlott és ügyvédje 

kezdeményezték, hogy védence a következő 30 napot bűnügyi felügyeletben tölthesse családja körében. A kérést azonban elutasította a bíróság, továbbá megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását, és elrendelte V. János ideiglenes végrehajtási letartóztatását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!