Krimi

2022.12.29. 06:30

Mindenki jeges rémülettel nézi ezt a videót: így jár, aki a befagyott vízre merészkedik

Minden télre jut legalább egy eset, amikor valaki a figyelmeztetések ellenére a vékony jégen sétál, és meg is történik a baj.

Illusztráció: Shutterstock

Bármennyire csábít a csillogó felület egy kis csúszkálásra, aki jót akar magának, ne menjen a jégre! – figyelmeztet most közzétett videójában a katasztrófavédelem.

Bár ezen a télen jeget eddig leginkább a mélyhűtőben láthattunk, azért akad az országban olyan hely, ahol a tavak, folyók vize is bizonyos mértékig befagyott, de ez nagyon messze van attól, hogy rá lehessen lépni.

"Bizonyos pontokon vastag a jég, viszont az időjárási körülmények hatására sok helyen elvékonyodik, illetve megváltozik az összetétele, ezáltal nagyon könnyen beszakadhat valaki" – mutat rá Szél Norbert, a Búvárszolgálat főhadnagya.

Az elrettentésnek is tökéletes felvételen azt is megmutatják, mit kell tenni, ha mégis megtörténik a baj. Az alábbi videó szó szerint életmentő lehet - hívja fel a figyelmet a Ripost cikke. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!