Krimi

2023.01.02. 12:12

Hős rendőrkutya buktatta le a nagypályás szegedi dílert (videó)

Izgalmas akció keretében kapta el a bűnözőt Tico, a belga juhász

Forrás: Police.hu

A rendőrök december 29-én fogták el azt a 47 éves szegedi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy lakóhelyén üzletszerűen árul drogot.  Amikor a férfit Szeged  egyik utcájában elfogták, a nála lévő nylonzacskóból különböző típusú kábítószerek kerültek elő: tabletta és nedves állagú, masszaszerű anyag is – mint később kiderült, amfetamin és kokain.

Bár a férfi a kábítószerbirtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést már igen. Még annak fényében is, hogy Tico, a malinois kábítószerkereső kutya segítségével a nyomozók egy közeli társasház mélygarázsában egy kábítószerrel teli, rendszám nélküli kocsit találtak, amelynek indítókulcsa épp az elfogott férfinél volt.

Az autóban 3 csomag kokain, 4 csomag MDMA tabletta, 8 csomag amfetamin és 46 csomag marihuána volt. Míg a kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, addig az amfetain 8 kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint 50 kilogrammot. 

Összértékük meghaladja a 367 millió forintot. 

A nyomozók ezen felül a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és 20 nagy értékű karórát is, melyek együttesen 20 millió forintot érnek.

Forrás: Police.hu

Az elfogás részleteiről bővebben a Ripost cikkében olvashat. 

A 47 éves F. József letartóztatását elrendelte a bíróság, 5 évtől 20 évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztést is kaphat tettéért. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!