Krimi

2023.03.15. 05:00

Kamaszok vertek halálra egy idős férfit, mert nem tudták elvinni az autóját

A holttestet letakarva az erdőbe húzták.

Illusztráció: Shutterstock

A halastó tisztításában segített egy 17 és egy 14 éves fiú egy 77 éves férfinek egy borsodi faluban még 2021 szeptemberében. Az idős férfi autóval szállította el a fadarabokat, de a két gyerek elkötötte a kocsit, majd egy kukoricatáblában elakadtak vele - derül ki a Tények.hu cikkéből.

Amikor a gátőr a tettüket számon kérte, és azt mondta, hívja a rendőrséget, az egyik fiatal hátba rúgta, másikuk pedig ököllel fejbe verte.

Az idős férfi megpróbált védekezni, egy fadarabbal fejen ütötte egyik támadóját. Ekkor a fiatalok szintén fadarabokat vettek magukhoz, és elhatározták, megölik a gátőrt.

Brutálisan összeverték, de a férfi vérző fejjel megpróbált elmenekülni, és megállított egy arra haladó autóst segítségért. A gyerekek a nyomába értek, és azt állították a sofőrnek, hogy az idős férfi ittas, és hogy majd ők segítenek neki.

Ezután tovább bántalmazták, addig ütötték, míg az idős férfi a helyszínen meghalt. Ezután a zsebéből kivették a kocsija kulcsát, ám amikor meglátták, hogy mentők és rendőrök közelednek, a holttestet behúzták az erdőbe, és letakarták.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás és jármű önkényes elvétele miatt emelt a fiúk ellen vádat az ügyészség. Fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést és közügyektől eltiltást kértek rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!