Kegyetlenség

2023.03.02. 05:00

Nem kellett nekik többé, ki akarta végezni kutyáját a nógrádi család

A gyepmesteri telep nem fogadta ingyen, ezért inkább agyon akarták ütni az ebet.

Illusztráció: Shutterstock

A Mancs Menedék Állatvédő Egyesület megdöbbentő történtet hozott nyilvánosságra Nógrádból. A szervezet a Facebook-oldalán számolt be az esetről, a Nool.hu pedig megkereste  a részletekkel kapcsolatban vezetőjüket, Bozó Brigittát.

Ságújfalu környékén autóztam, amikor észrevettem, hogy egy csontsovány kutya bálamadzaggal a nyakában sétál egy családdal kétségbeesetten. Állatvédőként megérzem, ha bajban van egy jószág. A szeméből szinte sütött, hogy ez az utolsó útja, én vagyok az utolsó lehetősége, hogy életben maradhasson

– mondta az előzményekről az állatvédő, aki ezután odament az eb gazdájához, hogy megkérdezze, minden rendben van-e a kutyával.

Legnagyobb megdöbbenésére a család azt válaszolta, hogy be akarták  adni a gyepmesteri telepre a kutyát, de mivel ez 60 ezer forintjukba került volna, így más megoldás hiányában végső útjára kísérik és baltával agyonütik az ebet.

"Az adrenalin túlságosan dolgozott bennem, csak arra tudtam gondolni, hogy meg kell mentenem őt. Megfogtam, beraktam az autóba, és végig csak sírtam, amiért ilyen megtörténhet" – mondta Bozó Brigitta.

Orvosi segítség kell, hogy rendbehozzák az ebet, mivel éheztették, az oldalán pedig megsebesült. Az, hogy túlélte a kutyus, csak  a szerencsének köszönhető. Jókor voltam jó helyen.

Jelenleg körülbelül kétszáz kutya van menhelyükön, amelyek ellátása igen költséges, ezért minden segítséget szívesen fogadnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!