Krimi

2023.03.16. 10:25

Viccnek is rossz: női ruhába öltözött tolvaj fosztott ki idős embereket Budapesten

A rendőrök elfogták a rafinált tettest és társát.

Illusztráció: Shutterstock

Egy, a megtévesztés céljából női ruhát és parókát viselő férfi és egy nő január 23-án délután egy II. kerületi utcán leszólított egy idős asszonyt, és egy közös ismerősükre hivatkozva felkéredzkedtek a lakására – írja a Police.hu.

Ott az egyikőjük elterelte a 80 éves sértett figyelmét, ezalatt a társa összeszedte az értékeket. Pénzt, külföldi valutát és ékszereket vittek el több mint egymillió forint értékben.

​A furcsa páros ezután március 3-án hasonló módszerrel jutott be egy idős ember lakásába, szintén a II. kerületben. Egyikőjük szóval tartotta a 85 éves férfit, amíg társa átkutatta a lakást, és ellopott 450 ezer forintot.

A 23 éves R. Jánost és a 38 éves K. Erikát a II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, és három napon belül el is fogták.

A fővárosi rendőrök a nőnek öltözött férfit és társát előállították, majd egyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség miatt kihallgatták őket. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és  indítványozták letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!