Krimi

2023.04.30. 09:00

Éhes volt, ezért kibontotta egy vendéglő tetejét egy férfi a XVI. kerületben

Nagyobb kárt okozott, mint a kasszából kivett pénz, amivel meglógott.

Illusztráció: Shutterstock

A vendéglő üzemeltetőjének először a nagy kosz tűnt fel, amikor március 18-án reggel kinyitotta a rendőrség közvetlen közelében lévő üzlethelyiségét. A padló, egy szék és a mellette lévő asztal is sáros volt, felettük pedig darabokban lógott a plafon. A vendéglős azt is észrevette, hogy nyitva van az egyik hátsó ablak, a kasszából pedig hiányzik 4 ezer forint, és bár furcsának tűnt, hogy valaki ezért bontotta meg a tetőt, az üzletvezető értesítette a rendőrséget.

A helyszíni szemle közben a belső kamera lefoglalt felvételéből fény derült a bűncselekmény idejére. De arra is, hogy az elkövető csak akkor húzta a fejére kabátja kapucniját, amikor a puszta kézzel feltépett, polikarbonát födémen keresztül bejutott a vendéglőbe, és elindult a kassza felé. A hűtőn talált egy sálat, amit a szája elé tekert. Az azt megelőző pillanatokban azonban látható volt az arca, csak a fekete-fehér, ráadásul sötétben készült felvétel nem volt kifejezetten jó minőségű 

– vázolta Ignácz István hadnagy, a XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. 

Ignácz István rendőrhadnagy
Forrás: Police.hu

Voltak térfigyelő kamerák, és ezeknek a képanyagában használható felvételeket is találtak a nyomozók: a férfi nem volt egyedül, egy fiatal lány is vele tartott.

A legjobb felvételekből montázst készítettek, amelyet szétküldtek a XVI. Kerületi Rendőrkapitányságon és a Budapesti és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságra is továbbították.  Rövid időn belül ketten is azonosították a férfit: egyikük Gróf László törzsőrmester volt, a kerületi kapitányság rendészeti osztályáról. 

Ő korábban a büntetés-végrehajtásban dolgozott, és az egyik fővárosi börtönben pont azon az emeleten volt körletfelügyelő, ahol R. Árpád is a szabadságvesztését töltötte. 

Azonnal kimentünk a kistarcsai lakcímére, de ott csak az derült ki, hogy kitagadták, mert mindenkit meglopott. Ezután sorra vettük a lehetséges tartózkodási helyeit, de nem került elő, ezért március 27-én körözést adtunk ki ellene. A véletlen úgy hozta, hogy másnap délelőtt Gróf László kollégám szúrta ki egy szembejövő autó utasaként. Társával, Rippitsch Gerhard főtörzsőrmesterrel a jármű után fordultak, majd rövid követés után intézkedtek a vezető és az utasa ellen. A hátsó ülésen utazott az a lány is, akit a beszerzett kamerafelvételeken szintén láttunk.

- mondta el az üggyel megbízott nyomozó.

A tettes sállal próbálta eltakarni az arcát
Forrás: Police.hu

Mint a Police.hu írja: előállítása közben R. Árpád azzal élcelődött, hogy csak azért tört be a kapitányság melletti étterembe, hogy bebizonyítsa, nem is olyan kemények a kerületi rendőrök, de kihallgatása közben már mást mondott.

Azt magyarázta, hogy éhesek voltak, és hogy a 4 ezer forintból gíroszt vettek a közeli nonstop gyorsétteremnél, majd az utolsó HÉV-vel hazamentek Kistarcsára. Próbálta védeni a 15 éves lányt, aki viszont a kihallgatásán azt is elismerte, hogy ő is felmászott a vendéglő tetejére 

- mondta a hadnagy.

A rongálással okozott kár 40 ezer forint, a 33 éves R. Árpádot lopás vétségével gyanúsítják. Jelenleg más eljárás is folyik vele szemben, a bíróság elrendelte a letartóztatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!