Krimi

2023.04.15. 06:05

Megtalálták a lelőtt farkas nyakörvét, a tetemet speciális kutyákkal keresik

Búvárok hozták a felszínre a Svájcból Borsodig vándorolt farkas nyakörvét.

Illusztráció

Forrás: Schutterstock

Fotó: Allison Coffin

A boon.hu több forrásból is úgy értesült, hogy egyelőre csak a jeladós nyakörvét találták meg a Svájcból Borsodig vándorolt, majd itt valószínűleg lelőtt farkasnak. A tetemet nagy erőkkel keresik. 

 

Meg nem erősített információink szerint az elkövető a GPS jeladót tönkretette a nyakörvön, amit aztán a Hernádba dobott, de a rádiófrekvenciás jeladó tovább működött. Ez alapján találták meg a hatóságok a nyakörvet, amit egyes hírek szerint búvárok hoztak a felszínre. 

 

Az M237-es kódjelű, Svájcban jeladóval ellátott és onnan elindult farkast Borsodban lelőtték - erről a boon.hu adott hírt elsőként.

 

A farkas kereséséhez olyan speciális kutyákat vetnek be a szlovák-magyar határ mentén, amelyek az elásott farkastetemeket is megtalálják, tudtuk meg.

 

Információk szerint egy Nyíregyházán élő, de Borsodban is ingatlannal rendelkező vadász lehetett az elkövető, akinél házkutatást tartottak, és több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!