Krimi

2023.04.23. 16:02

Orvosi bravúr: húsdarálóba szorultak egy 2 éves kislány ujjai, megmentették a karját

Egy különleges műtétről számolt be a Heim Pál Gyermekkórház. Egy kétéves kislány ujjait bekapta az elektromos húsdaráló.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Beenicebeelove

Helikopterrel szállították a Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe azt a kétéves nagykőrösi kislányt, akinek vasárnap reggel egy elektromos húsdaráló roncsolta szét a jobb kezét és alkarját.

"Kézsebészeink, Dr. Wéber Gabriella és Dr. Füle István a gyermek csont, ideg és in sérüléseit vértelenségben megműtötték. A műtét után a sérült szövetek keringése rendeződött, fertőzésre utaló jeleket nem észleltünk, ezért bízunk benne, hogy a gyermek keze teljes funkcióval helyre fog állni" - írták a kórház a közösségi oldalán, majd hozzátették, hogy Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos

minden egyes csoda után, különleges, országosan is egyedi műtétek és intenzív életmentő ellátások alkalmával külön köszönetet mond orvosaink és ápolóink felelősségteljes munkájáért,

akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, ami a feladatunk: a gyermekek legmagasabb szintű gyógyítása."

Évente közel 2 millió beavatkozást végznek itt, amivel a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ma Európa egyik legnagyobb önálló gyermekkórháza. 

"A csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátás biztos bázisa vagyunk, országos gyermeksürgősségi és gyermekbaleseti központként folyamatos rendelkezésre állással a gyermekgyógyászat minden területén a legmagasabb szintű szakmai felkészültséggel gyógyítunk meg évente közel 35 ezer fekvőbeteget és félmillió ambulánsan kezelt gyermeket, fiatalt. Öröm és büszkeség van bennünk! Köszönjük sebészeinknek, hogy minden nap esélyt adnak valakinek egy teljes élethez, ahogyan most ennek a kis gyermeknek is megadták" - írták a posztjukban.

Az elsődleges vélemények szerint bár több hónapos gyógyulás, gyógytorna vár a kislányra, csak pár vágás fogja emlékeztetni a fájdalmas balesetre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!