Krimi

2023.04.20. 12:11

Puszta kézzel fojtotta meg férje szeretőjét egy nő Tiszadadán

A szerető olyan részeg volt, hogy nem tudott védekezni.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rainer Fuhrmann

A vádirat szerint R. Á. hosszú ideje szerelmi viszonyt folytatott egy helyi asszonnyal – a felesége tudott a viszonyukról, féltékeny volt, és ezt többször szóvá is tette – írja a szon.hu.

Tavaly június 18-án délelőtt R. Á. felkereste a szeretőjét, akivel legalább két liter bort megittak, szeretkeztek, majd elaludtak. A feleség délután 4 óra körül megjelent a nő lakásán, ahol a férjét és a szeretőjét az ágyban találta. 

Kiabálni kezdett velük, a nőt megütötte, cibálta a haját, majd a földre rántotta. A férje próbálta őket szétválasztani, de nem járt sikerrel, sőt, a felesége egy üvegből készült hamutállal fejbe vágta. Az ütéstől a feje vérezni kezdett, mire kimenekült a lakásból. 

A feleség tovább bántalmazta a nőt, és fojtogatta is: olyan erővel szorította meg a nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt. 

Az áldozat vérében 4,84 ezrelék volt az alkoholtartalom, ami igen súlyos alkoholos befolyásoltságot okozott – ittassága miatt nem volt képes arra, hogy érdemben reagáljon a támadásokra, a testén nem találtak védekezésre utaló nyomokat. 

Az egyik országos bulvárlap információi szerint az áldozatra csak két nappal később találtak rá – miután nem jelent meg a munkahelyén, keresni kezdték. 

Fotó: Sipeki Péter / Forrás: szon.hu

Az 53 éves tiszadadai asszonyt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség. Dr. Halász Ágnes ügyész az előkészítő ülésen azt indítványozta, hogy ha az asszony beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását, 19 év fegyházbüntetésre ítéljék és 10 évre tiltsák el a közügyektől.

R. Á.-né távmeghallgatással vett részt az előkészítő ülésen, és mindent tagad, azt mondta: 

nem ismerhet be olyat, amit nem tett meg. – Valóban ott voltam, de csak a haját kaptam el, nem fojtogattam. Elmentem a lányomhoz, a férjem pedig ott maradt. Este azt mondta, vissza akar jönni hozzám, mert engem szeret – mondta az asszony a bíróságon.

Kirendelt védője indítványozta letartóztatásának megszüntetését, s bűnügyi felügyelet elrendelését, de a bíró ezt elutasította. Mivel R. Á.-né nem ismerte be a bűnösségét, az eljárás tárgyalással folytatódik: június 13-án tanúkat és szakértőket is meghallgat majd a Törvényszék.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!