Megdöbbentő

2023.06.03. 08:50

Hatalmas szexrabszolga-hálózatot kapcsoltak le a hatóságok, rengeteg magyar lány érintett

Ritkán látott méretű nemzetközi akcióban fogták el a gyanúsítottakat.

Forrás: police.hu

Tizennégy gyanúsított, tizenkilenc sértett – rengeteg magyar érintettje van a nagy volumenű, nemzetközi bűnügynek, amelyben az Europol, az Interpol és a Frontex közös nyomozást folytat – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A közlemény szerint a május közepén végrehajtott akcióban – amelyben 47 ország és a három nemzetközi szervezet vett részt – 

csak Magyarországon mintegy 110 ezer embert, több mint 41 ezer járművet és csaknem 700 helyszínt, üzlethelyiséget, szórakozóhelyet, magánlakást, masszázsszalonokat, mezőgazdasági területeket és  közterületeket, üzleti vállalkozásokat ellenőriztek- az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében.

Az akció egy hetet vett igénybe, 14 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Az eljárás alá vont emberek mindegyike magyar állampolgár, közülük hárman gyanúsíthatók kényszermunka elkövetésével, hatan szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelemmel, öten pedig prostitúció bordélyház fenntartásával és vezetésével elkövetett elősegítése bűntettével – olvasható a police.hu oldalán.

Emberkereskedelem és kényszermunka áldozataként 19 magyar állampolgárt azonosítottak, közülük 11-en szexuális célú kizsákmányolás sértettjei, mindannyian nők, egyikük kiskorú, továbbá nyolcan, négy férfi és négy nő kényszermunka sértettjei 

– áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!