elismerés

2017.09.28. 05:58

Marno János a Digitális Irodalmi Akadémia új tagja

A költő-író, műfordító a kortársa magyar líra egyik legjelentősebb alakja.

Marno János József Attila-díjas és babérkoszorús kortárs költő-író, műfordítót választották a tagok a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) új tagjává – írta a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet csütörtökön.

Marno János 1949-ben született, a kortárs magyar líra egyik legjelentősebb képviselője, a költői formanyelv radikális megújítója. A Magyar Nemzet ismertetése szerint megválasztásával 88-ra nőtt azon alkotók száma, akiknek teljes életműve elérhető a Petőfi Irodalmi Múzeum által fenntartott www.dia.hu honlapon.

A DIA 1998-ban jött létre abból a célból, hogy kortárs szerzők életművét tegyék közzé, később viszont posztumusz tagokat is elkezdtek választani. Az idén Áprily Lajos és Nagy Gáspár költőt választották posztumusz taggá.

A kortárs szerzőkkel a DIA szerződést köt, és havonta felhasználási díjat fizet nekik, amiért hozzájárulnak műveik ingyenes, online közzétételéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!