Könyvbemutató

2017.11.11. 11:00

A reformáció öt évszázadának novelláiból válogat a Kálvin Kiadó

Húsz novella – húsz pillanatkép az elmúlt 500 év novellairodalmából, amelyek összekapcsolnak minket a reformációval, a történelemmel, a múltunkkal, a jelenünkkel és az ezekben felfedezett „istentörténésekkel” – ígéri legújabb kiadványa kapcsán a Kálvin Kiadó.

Az Ideje van az olvasásnak című kötetben történelmi darabot, a gályarab vagy éppen a nagy fejedelem alakját felidéző novellát, az iskolai életet bemutató, humoros anekdotát és a huszadik század közepének nehéz éveit felidéző, mégis iróniával megszólaló történetet egyaránt talál az olvasó. Az írásokban felvetett témák, felidézett események elvezetnek a mába, hiszen a reformáció azt bizonyította, hogy nincs visszaút, a régi alapokon mindig és mindig megújulva előre kell haladni.

A nagy klasszikusok mellett megszólaló hat ma is élő író éppen ezért a jelen valóságát, a továbblépést, a jövőnek megfogalmazott gondolatokat képviseli a Bölcsföldi András szerkesztette válogatásban. Így Baksay Sándor, Eötvös Károly, Gárdonyi Géza, Harsányi Zsolt, Jékely Zoltán, Jókai Mór, Kosztolányi Dezső, Lázár Ervin, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond, Ottlik Géza, Sánta Ferenc, Szabó Dezső és Szabó Magda mellett Bartis Attila, Jakab-Köves Gyopárka, Nádas Péter, Tóth-Máthé Miklós, Vészits Andrea és Visky András egy-egy írásával találkozhatunk a kötetben.

A református egyház könyvkiadójának a reformáció 500. évfordulója apropóján közreadott novellagyűjteményét november 13-án, hétfőn 17 órától mutatják be a budapesti Bibliamúzeumban (IX. Ráday u. 28.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!