Montevideo Fantástico

2017.12.19. 15:44

Dél-Amerikában díjazták a Zero című filmet

Zero című alkotásáért Nemes Gyula nyerte a legjobb rendező díját a Montevideo Fantástico nemzetközi filmfesztiválon – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden.

Budapest, 2015. június 7. Nemes Gyula filmrendezõ Budapesten, a Mikszáth Kálmán téren, Zéró címû filmje egyik forgatási helyszínén 2015. június 5-én. A rendezõ meghívást nyert az 50. Karlovy Vary filmfesztivál East of West elnevezésû versenyprogramjába a Zéró címû filmmel. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: mti

Mint írják, Uruguay fővárosában 10. alkalommal rendezték meg a zsánerfilmek seregszemléjét december 6. és 13. között. A jubileumi válogatásban 40 országból érkezett mintegy 100 filmalkotást vetítettek, a díjakról szakmai zsűri döntött.

Nemes Gyula magyar-cseh-német koprodukcióban készült Zero című kísérleti filmje egy méhész története, aki anarchista terrort indít a rendszer ellen, hogy megmentse a méheket.

A Zero immár 5 kontinens 23 országának 30 filmfesztiválján szerepelt és október óta alternatív forgalmazásban látható országszerte.

Borítókép: Nemes Gyula filmrendező Budapesten, a Mikszáth Kálmán téren, Zéró című filmje egyik forgatási helyszínén 2015. június 5-én

MTI Fotó: Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!