Magyar nóta

2018.02.01. 13:39

Ökrös Oszkár cimbalmosra emlékezik a Dankó Rádió

A január 15-én elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművészre emlékezik temetése napján, február 2-án a Dankó Rádió.

Budapest, 2011. augusztus 8. Ökrös Oszkár (j) cimbalmon játszik a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon. MTI Fotó: Beliczay László

A közmédia magyar nótákat, népzenét és operettslágereket sugárzó adója egész napos műsorfolyamában óránként megemlékezik a 100 Tagú Cigányzenekar szólistájáról.

A műsorokban Ökrös Oszkár pálya- és zenésztársai beszélnek majd róla, a műsorvezetők pedig pályafutásáról és életéről osztanak meg információkat a hallgatókkal. Reggel 6 órától este 8 óráig a rádió minden adásában megszólal a művész egyedi cimbalomjátéka, az este 7 órától kezdődő Az a szép című műsorban pedig egy teljes órán át szólnak majd Ökrös Oszkár felvételei.

Ökrös Oszkár a cimbalmon mögött a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon még 2011 augusztusában. MTI Fotó: Beliczay László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!