Cédrus Művészeti Alapítvány

2018.03.23. 11:17

Károly Judit kapta a Napút Hetedhét-díjat

A nyolcadik alkalommal odaítélt elismerést minden évben egy, a könyves műhelyhez kötődő alkotó kapja műfordítói életművéért.

Károly Judit műfordító kapta a Cédrus Művészeti Alapítvány Napút Hetedhét-díját – közölte a szervezet az MTI-vel.

Károly Judit számos írót fedezett fel a magyar irodalom számára a francia nyelvterületről, elsősorban Belgiumból, de Franciaországból és újabban Kanadából is – idézi a közlemény Kovács katáng Ferenc író, költő és műfordító méltatását, amely a csütörtök esti díjátadón hangzott el.

Károly Judit 1951-ben született Kaposvárott, majd Szegeden francia-orosz szakon folytatott tanulmányokat. Rövidebb lélegzetű műfordításai különböző irodalmi folyóiratokban (Műhely, kolozsvári Helikon, Napút) és antológiákban jelentek meg, nyolcadik fordításkötetét az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra adja ki a Napkút Kiadó.

A nyolcadik alkalommal odaítélt elismerést minden évben egy, a könyves műhelyhez kötődő alkotó kapja műfordítói életművének elismeréseként. Az előző években Báthori Csaba, Galgóczy Árpád, Gállos Orsolya, Szénási Ferenc, Tasnádi Edit és Bognár Antal és Kovács katáng Ferenc vehette át a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!