Lélektani dráma

2018.06.07. 13:25

Új film készül Borbély Alexandrával és Terror cicával

Elkezdődött Felméri Cecília első nagyjátékfilmje, a Spirál forgatása.

Budapest, 2017. november 18. Borbély Alexandra színmûvész az Elysian divatmárka kollekciójának egy darabját viseli a Marie Claire Fashion Days szakmai napján a Várbazárban 2017. november 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A négy évszakon átívelő film egy thrillerelemeket tartalmazó, humorral finoman átszőtt dráma, amelyben egy furcsa háromszögtörténet bontakozik ki egy férfi és két nő között. A film az emberi kapcsolatokról, konfliktusokról, a változás nehézségeiről és az elengedésről szól – olvasható az alkotók közleményében.

Mint írják, a Spirál fontos szereplője Terror cica, akit Halász Árpád idomított.

A film egyik női főszereplőjét, Kiss Diána Magdolnát A nagy füzet és a Szelíd teremtés című alkotásokból ismerheti a közönség. A Spirál férfi főszereplője Bogdan Dumitrache román művész, aki 2011-ben a legjobb férfi főszereplő lett a Locarnói Filmfesztiválon a Best intentions című filmmel, a Pororoca című alkotásban nyújtott alakításáért pedig elnyerte tavaly a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon, valamint az idei Titanicon és a Moszkvai Filmfesztiválon a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

Felméri Cecília a kolozsvári Sapientia Egyetem filmművészet, fotóművészet, média szakán adjunktus. Korábbi alkotásai, a Boldogságpasztilla (rövidfilm, 2012), a Végtelen percek (rövidfilm, 2011), a Mátyás, Mátyás (animációs dokumentumfilm, 2010) és a Kakukk (rövidfilm, 2008), számos rangos nemzetközi fesztiválra voltak hivatalosak, többek között Locarnóba, az Amerikai Filmintézet (AFI) fesztiváljára, Varsóba, Mar del Platába és Lipcsébe.

Filmjeivel már több, mint 30 díjat nyert világszerte. Rendezéseit többször is jelölték a román filmdíjakra (Gopo). Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a Román Filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet.

A Spirál az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment gyártásában, a FocusFox közreműködésével, a Magyar Nemzeti Filmalap, a Román Filmközpont (CNC) és az Eurimages támogatásával készül. Vezető producere Muhi András.

A látványtervező Cseh Renátó, az általa megálmodott díszletházat a csíkszeredai Rusu Béla és csapata építették fel. A filmet Réder György fényképezi (Brazilok, Lajkó, cigány az űrben), a jelmeztervező Ferencz Zsófi. A film forgatása a tervek szerint 2019. februárjában zárul – olvasható a közleményben.

Borítókép: Borbély Alexandra színművész 2017. november 17-én.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!