Muzsikáló természet

2018.07.05. 18:00

Menjen operába kerékpáron és fürdőruhában!

A Természet Operaháza egy minden évben megrendezésre kerülő operafesztivál a Tisza-tavon: idén július 26-tól július 29-ig tart az esemény. Lesz Operajóga, biciklis minikoncert-túra és csónakokból élvezhető hangverseny is.

A rendezvény – ahogy a Tisza-tó is – igazi gyöngyszem a hazai fesztiválkínálatban. Egyrészt mert a minőségi kultúrát az egészséges életmóddal kapcsolja össze, valamint a térség turisztikai, gasztronómiai kínálatát, illetve a Tisza-tó csodálatos természeti adottságait, madár- és állatvilágát boronálja össze a nemzetközi és a hazai közönséggel.

Osztrovszki Ildikó olimpiai ezüstérmes zöldség-gyümölcsfaragó alkotása
Fotó: tiszatavifesztival.hu

A fesztivál első napján, mely a TO’pera névre hallgat, a hangsúly az esti Gálakoncertre esik, de napközben további interaktív programokat is kínálnak a komolyzene és a természet szerelmeseinek.

Egyedi és minden bizonnyal elsöprő produkció lesz az ExperiDance Nostradamus – világok vándora című előadása, melyben Miklósa Erika koloratúrszoprán és Molnár Levente bariton operaénekesek, valamint a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara is közreműködik.

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes
Fotó: Mohai Balázs / MTI

A fesztivál második napján kerül megrendezésre a Tour D’Opera kerékpártúra, mely a Tisza tavat körülvevő panoráma kerékpárutat kihasználva, 67 kilométer hosszan biztosítja a kerékpáros közlekedést a 10 megálló, tehát a 10 komolyzenei minikoncert helyszíne között.

2018-ban a fesztivál harmadik napján, mely a Boat D’Opera névre hallgat, a kerékpártúrához hasonlóan minikoncerteket hallgathatunk különleges helyszíneken, amelyeket 8-10 fős csónakokkal közelíthetünk meg.

A túra útvonala csónakkal megtéve 30 km.

Az idei évben háromnaposról négynaposra bővül a rendezvénysorozat: 2018. július 26-án debütál a Családi TO'Piknik, mely a zene mellett a családokra és a gasztronómiára épít.

A természet lágy ölén kialakított tematikus főzősarkokban 15 különböző család / baráti társaság / zenetársak készítenek ételeket Hungarikum alapanyagokból, melyeket egy sztárszakács fog zsűrizni, illetve napközben a főzősarkok művészei fogják szórakoztatni a látogatókat változatos, minden korosztálynak szóló műsoraikkal. Aki tehát elkészítené Kodály Zoltán kedvenc ételét, hangfürdőzne egyet vagy megkóstolná a Sulyom csokit, az látogasson el Tiszafüredre, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkba.

A Családi TO’Pikniken újra lesz Operajóga is Vizin Viktória mezzoszopránnal és Benkő Ildikó jógaoktatóval.

„Én úgy gondolom, hogy a nyugati és keleti kultúrát össze lehet párosítani a jóga és az opera által, hiszen a légzéstechnika az ugyanaz”

- mondta Vizin Viktória.

Részletek és jegyvásárlás a fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán.

Borítókép: tiszatavifesztival.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!