Megrajzolt vízparti élmények

2018.07.31. 13:29

Rendhagyó útikönyv készült a Balatonról

Egy fiatal tervezőgrafikus a saját rajzaival, kihajtható oldalpárokkal és egyéb térgrafikai elemekkel tette különlegessé a könyvet.

Színes, menő, kreatív és vicces – ezekkel a szavakkal lehetne leírni Séllei Nóra útikönyvét. A szokványosnak semmiképpen nem nevezhető, személyes emlékekből táplálkozó szövegeket, fotók helyett pedig saját rajzokat tartalmazó könyv Nóra diplomamunkája – írja a hirado.hu.

„Könyvem története tulajdonképpen egy nyári szezont foglal magába, amely szülővárosomnál, Siófoknál, a Pünkösdi Szezonnyitó Ünnepségen kezdődik, majd pedig az augusztus 20-i tűzijátékon fejeződik be.

Ez idő alatt bemutatom azokat a nyári eseményeket, programokat, városokat, amelyeket évről évre meglátogatunk a családommal,

mint például Tihany, Badacsony, Balatonfüred, vagy éppen Révfülöp. Utazásainkat egy piros lufi is végigkíséri, amely a balatoni emlékeink szállítóját szimbolizálja” – mesélte művéről a szerző a Duna Tv Balatoni Nyár című műsorában.

A hirado.hu cikke ismerteti azt is, hogy kihajtható oldalpárok és térgrafikai elemek teszik formailag is különlegessé a könyvet.

metu.hu

„Már nagyon régóta foglalkoztatott a gondolat, hogyan tudnám a balatoni emlékeimet, élményeimet valamilyen módon formába önteni, összefoglalni. Maga a könyv ötlete az elmúlt két évben fogalmazódott meg bennem, hiszen ekkor kezdtem el a tervezőgrafika mester szakot a METU-n, ahol rengeteg új módszerrel, technikával ismerkedtem meg. Ilyen volt például a pop-up könyv készítés, valamint maga a könyvkötészet” – részletezte a könyv elkészítésének módját az alkotó.

Borítókép: hirado.hu / Duna TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!