Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat

2018.07.07. 08:57

Színes füzetek készültek nemzeti értékeinkről

Az elmúlt időszakban az NMI Művelődési Intézet 29 partnerszervezettel kötött megállapodást a helyi vagy térségi értékeket bemutató kiadvány elkészítésére.

Mother and young daughter reading together

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány vezetésével megkezdődött a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat kiépítése – olvasható a szakmai támogatóként közreműködő NMI Művelődési Intézet honlapján.

A hálózat a nemzeti megújulás programját szolgálja, a közösségi művelődés keretei között keresi a cselekvés lehetőségeit, mind nemzeti, mind helyi szinten.

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényhez kapcsolódva, az elmúlt időszakban az NMI Művelődési Intézet 29 partnerszervezettel kötött megállapodást a helyi és/vagy térségi értékeket bemutató kiadvány elkészítésére.

Fotó: kozossegimuvelodes.hu

A füzetek minden esetben közösségi munka eredményeként jöttek létre. Tematikájukat tekintve lekövetik a hungarikumok gyűjteményének szakterületi kategóriáit. A kiadványok színes, képekkel gazdagon illusztrált 40 oldal (A/5) terjedelemben készültek el. A füzetek az értékek megismertetésén túl rövid leírást adnak az egyes szervezetek tevékenységéről, működéséről, valamint bemutatják a népfőiskolák szervezeti egységeit és azok tervezett következő hároméves szakmai programját.

A Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat partnerei által készített kiadványok listája itt érhető el.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / SIGRID OLSSON / ALTOPRESS / PHOTOALTO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!