JTI Trier Jazz Award

2018.08.04. 07:35

A legrangosabb német dzsesszdíjat kapta Snétberger Ferenc

Németország legrangosabb dzsesszelismerését, a JTI Trier Jazz Award elnevezésű díjat vehette át Snétberger Ferenc gitárművész Trierben, a Mosel Musikfestivalon – hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában pénteken.

Budapest, 2016. március 9. Snétberger Ferenc 2016. február 25-én a Budapest Music Centerben, ahol interjút adott az MTI újságírójának. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitármûvész az In Concert címmel a napokban megjelenõ, a több mint két évvel ezelõtt adott budapesti szólókoncertje anyagából válogató CD-jét mutatja be április 15-én a Zeneakadémia nagytermében, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. MTI Fotó: Marjai János

Fotó: Marjai János

„Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok” – hangsúlyozta Snétberger Ferenc az M5 csatornának adott telefonos interjúban. A gitárművész emlékeztetett arra, hogy a rangos zenei díjat olyan hírességek vehették át eddig, mint Stefano Bollani olasz zeneszerző, Markus Stockhausen német tromibatművész-zeneszerző és Toots Thielemans belga szájharmonika-művész, zeneszerző.

Snétberger Ferenc a díjat zenei munkásságáért, valamint a Snétberger Zenei Tehetség Központ létrehozásáért érdemelte ki, amely hátrányos helyzetű tehetségeket támogat.

A csütörtöki díjátadón a Snétberger Trió koncertet is adott, valamint kisfilmben mutatták be a Snétberger-központ munkáját. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész jelenleg Berlinben él és második otthonaként tekint a német fővárosra – hangzott el a műsorban.

Borítókép: Snétberger Ferenc 2016. február 25-én a Budapest Music Centerben

MTI Fotó / Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!