egyöntetű eredmény

2018.09.12. 12:16

Szavazott az új főigazgatóról az Operettszínház társulata

Meglepetést okozott a Budapesti Operettszínház főigazgató választásán, hogy Kerényi Miklós Gábor volt művészeti vezető visszavonta a pályázatát.

A jelölteket – Kerényit, a jelenlegi főigazgatót, Lőrinczy Györgyöt, a rendező Szente Vajkot és az operaénekes Kiss B. Attilát – 15-15 percben kedd délután hallgatta meg a teátrum társulata, amelynek tagjai a beszédek végén titkos szavazással döntöttek arról, kit támogatnak – írja a Bors.

Mint kiderült, a pályázat beadásával KERO-nak egy célja volt: az, hogy bocsánatot kérjen, illetve elbúcsúzzon.

A társulat mindenesetre kiállt a jelenlegi direktor mellett, mert a megjelent 423 voksolóból valamivel több mint 53 százalék adta a szavazatát Lőrinczyre, közel 35 százalék Szentére, kilenc százalék pedig Kiss B. Attilára – tudta meg a lap meg Peller Károlytól, a színház közalkalmazotti tanácsának vezetőitől.

Az Operettszínház főigazgatói posztjáról a föntiek ismeretében az intézmény fenntartója, a Magyar Állam nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!