stabil értékrend

2018.10.24. 08:07

Ákos: ami a kommunistákat bosszantja, az nekem tetszik

A Kossuth-díjas zenész a liberális véleményterrorral ellentétben büszke magyarságára, a hazafiságra, éppen azokra az érzelmekre, amelyek évszázadokig természetesnek számítottak, és meghatározták a magyar kultúrát.

Sopron, 2018. június 28. Kovács Ákos énekes-elõadómûvész a 26. VOLT Fesztiválon a soproni Lõvér kempingben 2018. június 27-én. MTI Fotó: Nyikos Péter

Sosem szerette sem a kommunistákat, sem pedig azok szellemi utódjait. Erről Kovács Ákos az Echo TV stúdiójában beszélt, ahol szót ejtett az 1956-os forradalommal kapcsolatos, egyelőre még nem létező konszenzus szükségességéről is.

A Kossuth-díjas énekes a csatorna Jó reggelt! című műsorának október 23-i adásában úgy vélte, sajnálatos, hogy még mindig nincs meg a valódi konszenzus a forradalommal és a szabadságharccal kapcsolatban, pedig lenne igény az igazi emlékezetkultúra kialakítására.

Mint mondta, „ha lassan is, de „becsorog” a helyére szent forradalmunk akár a történelem által, akár a művészek, vagy televíziós műsorok által”. Hozzátette:

évszázadokon keresztül a hazafiság, a szerelem, a szakrális tematika adta a művészetek alapját.

Arra a felvetésre, hogy mindez beillik-e lázadásnak, Kovács Ákos kifejtette, ma liberális uralom van a kultúra minden területén, s a lázadás napjainkban azt jelenti, ha valaki konzervatív.

„Azok a politikai erők, akik ma konzervatívnak nevezik magukat, picit később lettek konzervatívok, mint én. Mit hoztam magammal a gyerekkoromból: azt, hogy nem szeretjük a kommunistákat, de nem lehet róla beszélni. Egyféle narratívát mondtam, kölyökkoromban is azt mondtam, ami a kommunistákat bosszantja, az nekem tetszik, ez máig így van. A kommunisták szellemi utódjairól is beszélek” – tette hozzá.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Kovács Ákos énekes-előadóművész a 26. VOLT Fesztiválon a soproni Lővér kempingben 2018. június 27-én.

Forrás: MTI Fotó: Nyikos Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!